Amnesty / Schrijfmarathon

 

 

In actie tegen onrecht

Elk jaar in december klimt Amnesty International samen met honderdduizenden mensen in de pen. Overal ter wereld schrijven mensen die dag miljoenen brieven en kaarten aan verschillende regeringen. Zowel offline als online. In bibliotheken, buurthuizen, scholen, supermarkten, cafés of bij Amnesty op kantoor. In ons land wordt er geschreven voor elf mensen. Mensen die gemarteld zijn om wat ze geloven, gediscrimineerd worden om wie ze zijn, gedwongen werden te trouwen of in de gevangenis terecht kwamen omdat ze hun mening kenbaar maakten.

Ook in Nederland zijn verspreid over het land door vrijwilligers zo’n 400 Schrijfmarathons georganiseerd. Sommige in de huiskamer, met buren of vrienden. Anderen pakken het grootser aan door een schrijftafel neer te zetten op hun werk, sportclub of kerk. Er doen zelfs 30.000 scholieren mee. Hoe lang de schrijfactie duurt varieert van één tot 24 uur. In het Amnesty-kantoor in Amsterdam wordt zelfs 24 uur lang geschreven. De Schrijfmarathon loopt van 20 november (de Dag van de Rechten van het Kind) tot en met 10 december (de Dag van de Rechten van de Mens). Inmiddels hebben bijna 15.000 Nederlanders online een brief gestuurd. Schrijf ook mee tegen onrecht. Het helpt. Ga naar schrijfmarathon.nl.

Middelen: tvc, radio, abri, advertentie Metro, banners (rectangles, richmedia en preroll), landingspage, Facebook activatie

Amnesty International  Norbert Hendriks, Levina de Raat
Creatie  Joost Jager, Frank Mineur (Addmen)
Artwork  Berto Martinez, Anneloes Bakker (Unit)
Editor  Patrick Janssens (Captain Video / Edit Vision)
Muziek, sfx  Marcel Walvisch (FC. Walvisch)
Online  Yigal van Gelderen, Thomas Termaat (De Franse Kamer)
Facebook activatie  Rosanne Verzijl (Jalt)
Afwerking  Hectic Electric

 

amn_stoppersamn_youtube

Over meneermineur

{frank. it's not a name, it's an attitude}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: